Saturday, 11 January 2014

Set Asas Kesihatan untuk semua :)

Setiap orang memerlukan vitamin yang secukupnya dalam badan supaya organ-organ dalam badan dapat berfungsi dengan sebaiknya tetapi adakah dalam makanan kita seharian sudah mencukupi?? Sebenarnya tidak cukup. Saya sendiri pun kadang-kadang rasa letih, cepat penat, kulit tak sekata, dan sebagainya.

Faktor utama adalah masa lebih-lebih lagi bagi yang bekerjaya dan sudah bekeluarga. Makanan yang disediakan ala kadar sahaja janji dapat isi perut dan lebih menyedihkan lagi kita gemar dengan makanan segera. Kesannya bukan dalam masa terdekat tapi bila usia sudah semakin lanjut kita akan terasa. Oleh sebab itu,jaga lah pemakanan kita semua ye..pesanan untuk diri sendiri jugak. Ingatlah orang yang tersayang. ;)
Oleh sebab itu, kita memerlukan makanan tambahan untuk menyokong badan kita. Dengan shaklee insyaallah akan dapat membantu saya dan anda semua juga. Disini saya kongsikan set asas yang dapat membantu kita sekeluarga.

Kesihatan Optimum 
Set Asas Shaklee
Vitalea with Iron Formula

Supplement seimbang dan paling komprehensif dalam Shaklee. Diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa seperti vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin E, calcium, zinc,folic asid, dan sebagainya. Jika diambil setiap hari, dapat meningkatkan kesihatan dan kecergasan kita secara menyeluruh. Selain itu baik untuk hati, usus dan kesihatan mata dalam jangka masa panjang. 

B Complex

Adakah kita mendapat Vitamin B yang mencukupi? Vitamin B terdiri 8 jenis iaitu Vitamin B1, B2, B3, B6,B7,B9 dan B12. Masing-masing mempunyai kepentingan dalam organ tubuh badan kita membantu menguatkan jantung,peparu dan organ-organ penting yang lain. Sebenarnya B complex merupakan spark plug dalam badan. Ia akan membakar gula (daripada makanan) untuk menghasilkan tenaga. Orang yang mendapat diabetes adalah mereka yang kurang B Complex dalam badan sebab gula tak dapat ditukarkan kepada tenaga. Shaklee B Complex lengkap dengan semua 8 jenis Vitamin B dan lengkap dengan asid folic yang baik untuk diet wanita agar dapat mengelak dari risiko anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.

Sustained Release Vita-C Plus

Vitamin C seperti yang kita tahu baik untuk kulit, dapat menghilangkan jerawat, melicin dan mencerah kulit. Selain dapat mengatasi masalah kulit kering, bibir merekah ia juga menghilangkan demam selsema dan mengatasi masalah resdung. Vitamin C juga banyak memainkan peranan dalam menangkis berbagai penyakit. Ia juga dikenal dengan asam askorbat mempunyai tugas penting dalam pembentukan kolagen yang membantu meningkatkkatn sistem kekebalan tubuh dan membantu penyerapan zat besi. Selain itu, membantu menurunkan kadar kolestrol, melawan kanser, meningkatkan mood dan membaiki kulit kerana antioksidan yang banyak.

Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji oren. Mampu ke kita nak makan sebanyak itu sehari? Shaklee vitamin C mengandungi 500mg per tablet bersamaan 7 setengah biji oren termasuk kulitnya dan ujian klinikal membuktikan Vitamin C didalam 2 tablet vitamin Shaklee (didalam jurang mas 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam!

So tunggu apa lagi.Sediakan payung sebelum hujan. Lebih baik mencegah daripada mengubati.Ingatlah orang yang tersayang dan sayangi lah diri anda because you are worth it.

Salam sihat dan cantik dari,
~Aisyah~
UmmiAmmarArif
017-3468802
rsaisyah317@gmail.com

0 comments: