Monday, 19 October 2015

7 Sebab Kenapa GLA Bagus Untuk Wanita

Hai wanita diluar sana :)

Tengah mencari-cari suplemen yang sesuai dan terbaik..haa meh nak cerita sikit ye. Pernah dengar tak pasal EPO? EPO ni biasanya diambil oleh orang perempuan (wanita dewasa atau remaja) dengan tujuan untuk menstabilkan hormon dan menyerlahkan kecantikan.


EPO mengandungi GLA (Gamma Linoleic Acid) yg diekstrak daripada Evening Primrose Oil. Tetapi sayangnya ia hanya mengandungi 7-10% kandungan GLA sahaja. GLA sama pentingnya seperti asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia tetapi hanya boleh diperoleh daripada sumber makanan.

3 sumber asli GLA yang utama : 

Saturday, 3 October 2015

Friday, 2 October 2015

Untuk Para Ibu Yang Berpantang dan Menyusu + BONUS Kurus :)

Hari ni rasa teruja nak share tentang set yang sesuai untuk para ibu yang sedang berpantang. Jemput teruskan bacaan ye untuk info lebih lanjut.

Saya memang suka sangat set nih sebab 3 in 1 gitu. Sebabnya kalau kita berpantang biasa nya kita mestilah nak susukan anak kita kan. Susu mesti lah nak meriah kan..baru lah baby kita sihat, comel, cantik dan hensem bergaya. :D

Kita semua tahu susu ibu adalah yang terbaik kan..jadi tugas kita adalah cuba sehabis baik untuk menyusukan anak ye sampai umur 2 tahun tau.chaiyok2 mommies~

macam baby nih..siap ada muscle ha~
Lagi kan..bila dah mengandung dan bersalin..kita mesti lah nak kembali langsing macam dulu kan kan? Tips dia sila lah berpantang dengan berdisiplin ye, makanan dalam pantang pun kena lah tahu.jangan main redah je tau..Berat saya dulu masa nk bersalin tu almost 80 kg kot..adehh..sekarang alhamdulillah da kembali normal infact macam lagi kurus je tau.mmg terbaikk lahh..boleh tgk pic saya dulu masa pregnant dan sekarang di SINI 

Nutrisi semasa berpantang dan Menyusu

Nutrisi masa berpantang ni sangat-sangat penting tau.Jadi bagaimana nak pastikan kita mendapat nutrisi yang secukupnya?