Thursday, 10 September 2015

Apa itu MLM, Ape Sebenarnya MLM

Bila sebut MLM je mesti orang dah lari jauh-jauh kan..tapi hakikatnya korang tau ke apa itu MLM sebenarnya? Nak tahu sila teruskan membaca ye~~

Korang tau tak?


MLM ni adalah antara 5 cara teknik dalam pemasaran untuk menjual produk dan perkhidmatan. Dikenali dengan network marketing dimana kita memasarkan produk dan dalam masa yang sama kita boleh mengembangkan rangkaian perniagaan kita sendiri.

Tapi kenapa ramai yang tertindas sebenar? 

Meh baca nih ---> MLM Haram Jadah

Sebenarnya MLM ni memang tak bersalah langsung tau..jadi silalah tukar persepsi anda ye :)

ok cuba tengok pic seterus ni ye~

Korang Tau Tak ?

60%  cost produk adalah pemasaran. Banyak kan?

Itulah hakikatnya. Perniagaan Traditional perlu melalui stage daripada pengeluar hingga lah pengguna tapi MLM terus kepada pengguna. 

Shaklee mengguna kan kaedah MLM ni lah tau. Sebab tu lah kalau perasan tiada duta artis Shaklee ni sebab kami lah yang jadi Duta tu..ewahh :)

Secara mudahnya Shaklee ni mengkayakan agen dan pengguna nya bukan syarikat pemasaran dan pengiklana. Mana-mana pun betul dan berkesan.

Tapi kalau Shaklee dah pilih untuk mengkayakan kami..sebab tu lah saya masih bersama dengan Shaklee. Apa orang kata sambil menyelam minum air..haa yep lah sebab dapat sihat dan cantik dan kalau betul-betul fokus untuk kembangkan empayar dapat pula kaya.

Korang Tau Tak?

Bonus utama Shaklee adalah berbentuk cash tapi bukan semata2 recruit orang tanpa membuat jualan. kena kerja tau.tak usaha mana nak dapat hasil. 

Best kan kan...

Harga produk-produk Shaklee jauh lebih rendah dari jenama-jenama yang setara kualiti. Vitamin C sebiji 50 sen, B Complex 40 sen, multivit 100 tahun tu 60 sen... Tu baru sikitt contoh. Jadi, semak dulu sebelum cop produk ni mahal tau.

emm risau ape lagi kan?

Korang  Tau Tak?


Shaklee peruntukkan 3 Billion tahun lepas untuk dibayar kepada Pengedar.

Shaklee diiktiraf sebagai BEST MLM BRAND dalam produk nutrisi oleh Brand Laureate pada tahun 2014/2015

Shaklee ada sijil Halal yang diiktiraf oleh JAKIM



Korang Tau Tak?

Sebahagian besar keuntungan company, Shaklee dalam RM250 juta setahun dilaburkan kembali shanya untuk kerja-kerja Research & Development (R&D), kajian dan pengujian.


Jadi tak perlulah risau lagi ye.

kalau betul-betul nak kena lah usaha. MLM ni kalau saya tengok orang yang berjaya semua nya pada awal bertungkus lumus. Emm macam kita tanam pokok kan. kita tak nampak hasil tu teruskan. kena semai, baja, siram dan jaga setiap hari. Haa bila dah tumbuh pokok dan hasilkan buah baru lah nampak hasil usaha kita tu insyaallah.

Saya percaya dengan Shaklee dapat mengubah hidup saya, keluarga dan kawan-kawan saya. Kalau nak seribu daya.


Jom jadi ahli sekarang serendah hanya RM80 seumur hidup

5 Sebab Berbaloi Jadi Ahli

Kalau ada yang janji-janji manis, skim piramid bagai tu..produk ntah apa-apa silalah ucap selamat tinggal ye. nak mula berniaga ni tak perlu modal pun. macam kak cery kata

"Saya start dengan zero. Modal utama masa dan air mata"

Chaiyok2 semua ye. 

No comments: