Tuesday, 15 September 2015

Kolostrum – Cecair Emas Perisai Untuk Bayi Kita

Kolostrom atau kita panggil susu awal ibu ialah cecair hebat yang hanya boleh didapati pada 3 hari pertama selepas kelahiran bayi anda. Walaupun kuantiti yang dihasilkan sedikit sahaja tapi ianya cukup untuk mengenyangkan bayi dan memberikan perlindungan yang sangat hebat kepada sistem pertahanan bayi anda.


Sunday, 13 September 2015

ESP Pilihan Ramai Wanita di Malaysia

Kami sudah..anda bila lagi? ewahh nilah dia barisan duta-duta Shaklee :D


Sebenarnya ESP ni ada banyak kebaikan tau. Bagaimana ESP bantu dalam kecantikan?

Fakta ringkas ESP:

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 

ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaik pulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
 ESP mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi 

ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.


ESP tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
 Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet



Saturday, 12 September 2015

11 Tip Elak Perut Buncit

Lately rasa macam perut buncit je..hihi..rasa mcm makan banyak je. Bila dah makan menyesal kan.biasa lah tu..faham sesangat..jadi, terus lah tangan ni google cara utk elak dr perut buncit which is semua orang pun dah tahu sebenarnya include me. Cuma buat-buat tak tahu kan..lagi bila nampak makanan yang sedap-sedap :D


Meh kita tgk balik ye...diantara tips-tips dan  panduan untuk mengelak daripada perut buncit ialah:-

1.Kurangkan makanan berminyak, bergoreng dan berlemak

Thursday, 10 September 2015

Apa itu MLM, Ape Sebenarnya MLM

Bila sebut MLM je mesti orang dah lari jauh-jauh kan..tapi hakikatnya korang tau ke apa itu MLM sebenarnya? Nak tahu sila teruskan membaca ye~~

Korang tau tak?


MLM ni adalah antara 5 cara teknik dalam pemasaran untuk menjual produk dan perkhidmatan. Dikenali dengan network marketing dimana kita memasarkan produk dan dalam masa yang sama kita boleh mengembangkan rangkaian perniagaan kita sendiri.

Tapi kenapa ramai yang tertindas sebenar? 

Meh baca nih ---> MLM Haram Jadah

Sebenarnya MLM ni memang tak bersalah langsung tau..jadi silalah tukar persepsi anda ye :)

ok cuba tengok pic seterus ni ye~

Wednesday, 9 September 2015

10 Sebab Para Wanita Perlu Ambil Protein Untuk Kekal Cantik dan Sihat

Wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan :)

Macam-macam perkara sanggup dilakukan dan berbelanja habis demi sebuah kecantikan. Ni saya nak pesan dari wanita ke wanita ye. Kecantikan yang sebenar tu datang dari diri dan paling penting tu kecantikan dalaman tau. dan pastikan secara selamat dan semulajadi~

Ada banyak je bagus utk kecantikan wanita ni tau..tapi kali ni saya nak kongsi tentang protein.


Korang tau tak?

Protein bagus untuk kesihatan dan kecantikan. :)


Ni 10 fakta yang saya dapat dari SINI  bagaimana protein membantu untuk kecantikan wanita?

1. Membantu mengekalkan berat badan ideal 

Melebihkan protein di dalam diet serta mengurangkan pengambilan karbohidrat membantu mengurang tisu lemak dalam tubuh. Amalan secara berterusan mampu mengekalkan berat badan ideal. 

2. Membantu mengawal rasa lapar 

Mengambil sajian tinggi protein seawal pagi seperti greek yogurt bersama buah-buahan segar akan mengaktifkan hormon untuk bertindak balas menyekat rasa lapar sepanjang hari.