Tuesday, 18 August 2015

5 Sebab Saya SUKA ESP

Suplemen tak dapat gantikan makanan harian kita tapi kalau kita tak dapat nak makan yang secukupnya kena lah tambah dengan suplemen.ha gitu..faham kan~

ok lah hari ni nak share kenapa lah ramai sangat yang dah jatuh CINTA dgn ESP termasuk lah saya. Bulan ni Shaklee ada bagi offer 50% off kan untuk SID yang bertuah..ada yang dapat tak? Kalau tak nak boleh la bagi kat saya ye.hihi..



Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia. Kesimpulannya dalam ESP ni..kaya dengan PROTEIN.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari  proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Nota:-
Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.


For me personally kenapa saya suka? Sebelum ni saya selalu kena gastrik tau memang tak boleh nak salah makan langsung lah memang senang sangat terkena. Pada mulanya saya ambil ni masa dalam pantang, kakak ipar lah yang recommend sebab dia kata boleh tambah susu dan luka cepat sembuh. Jadi saya pun terus lah ambil setiap hari.

Pada mulanya saya tak perasan tapi lama-lama baru saya sedar gastrik saya dah hilang ke mana tau :)

Bonus kulit pun cantik..tahulah mak-mak ni kan tak sempat nak pakai barang-barang muka nih..hihi..

Ni ha dia lagi faedah ESP nih...
  🍭 Membantu pembentukan sel-sel baru.
  🍭 Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  🍭 Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
  🍭 Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia  1 tahun ke atas & keluarga.
  🍭 Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan.

TAHUKAH ANDA?

25% daripada tubuh badan manusia dibina daripada PROTEIN.

Contohnya seperti kuku, kulit, otot-otot sebenarnya berasal daripada protein. Percaya atau tidak, itulah kenyataannya.

Ringkasannya, struktur dalam tubuh badan manusia dibina daripada susunan berikut:

SEL ——> TISU ——–> ORGAN ———> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada SEL. Kemudian, sel-sel ini akan membentuk tisu-tisu. Seterusnya, tisu-tisu akan membentuk organ dan akhir sekali, organ-organ ini akan membentuk sistem. 
Oleh sebab itu, badan kita SANGAT memerlukan PROTEIN.

Ingin tahu mengapa? 

Sebabnya PROTEIN adalah makanan utama bagi  sel tubuh manusia. Sel-sel yang sihat akan dapat menghasilkan tubuh badan yang sihat dan cergas.Setiap hari, anda akan makan lauk-lauk yang mengandungi sumber protein bukan? Seperti ayam, daging, telur, ikan, kekacang dan banyak lagi.
TETAPI, 

Tahukah anda yang sebenarnya PROTEIN ini sangat MUDAH TERMUSNAH apabila dikenakan SUHU TINGGI? 

Contohnya anda goreng ikan. Berapa banyak PROTEIN yang tinggal? Anda tak tahu kan? JADI, apa kata anda ambil ESP sebagai sumber PROTEIN yang lebih berkualiti. Oh! Semestinya ESP mematuhi kriteria pemilihan soya yang selamat. Paling penting, ESP sentiasa SELAMAT, sentiasa BERKESAN dan sentiasa MESRA ALAM. RAMAI YANG TELAH MERASA KEBAIKAN DAN BETAPA BAGUSNYA ESP SELEPAS MENGAMBIL SECARA KONSISTEN SELAMA 3 HINGGA 4 MINGGU.

♥Ada yang kata, kulit makin licinlah, kulit makin lembut, parut jerawat makin pudar, rambut dah kurang gugur, susu makin banyak, suami makin sayang dan macam-macam lagi!

🌀Bagaimana nak order ESP?

Anda cuma perlu hubungi saya dan saya akan uruskan pesanan anda dengan kadar segera insyaallah di talian 017-3468802 :)


No comments: