Sunday, 7 January 2018

Bila Shaklee Menjadi Fenomena :)

Hari ni dapat tugasan dari 'mama' kenapa masih setia dengan Shaklee. Masing2 ada reason sendiri atau PUSH FACTOR untuk teruskan bisnes ni.

For me personally.

1) Tak rugi apa2 pun. u buat u dapat :)
Sebab apa tau sy ckp gitu sbb nk jadi ahli ni pun serendah rm75. tak perlu simpan stok tak perlu modal yg besar. kalau kite mkn kt kedai pun lebih dari nilai tu kot.hee..

Apa yg kite nak ialah sekeping hati yg keras dan keinginan utk berjaya dlm bisnes shaklee ni.

2) PRODUK --> Always safe, green and works
Lagi sekarang ni shaklee macam da jadi fenomena jek.hee. bukan ape la mksudnye semua orang pun da makan.bukan maksud pasaran da tepu tapi nk tunjuk tu produk shaklee memang dipercayai dan disayangi ramai sebab da bantu ramai diluar sana.

Misi saya sendiri nak bantu seramai yang boleh untuk lebih SIHAT DAN CANTIK :D

Sebabnya saya sendiri dah rasa keberkesanan produk shaklee ni..saya mula dgn set pantang 3 in 1. masa tu da terlambat sket mula sebab da hujung2 pantang dan saya sangat berpuas hati alhamdulillah~

3) COMPANY YG STABIL
Lagi kan saya berminat dgn Shaklee ni sebab dia ade background yg kuat. bukan company setahun jagung ye..so mmg dipercayai lah..

Hari ni kan.
saya nak share nih...credit to my super duper nanny mamafaiz.com :)


18 sebab kenapa jenama Shaklee berbeza dari yang lain.

1. Pada 1915 Dr. Forrest C. Shaklee menghasilkan produk yang pertama dikenali sebagai “Vitalized Minerals” dimana beliau mengasingkan sebatian semulajadi dari sayuran untuk mendapatkan khasiat mineral.Seorang biochemist menggelarkan sebatian tersebut sebagai “vitamins”.Inilah sejarah dimana perkataan vitamin terhasil.

2. Dr. Shaklee merupakan seorang chiropractor. Beliau memiliki ijazah dalam bidang nutrisi, biochemistry, philosophy and divinity. 

3. Pada 1924,Dr Shaklee membina health care center yang lengkap dengan pekerja terdiri daripada chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. Dan untuk pertama kalinya, formula Dr. Shaklee untuk makanan kesihatan dibungkuskan dan dipasarkan.

4.Pada 1928, beliau melahirkan a sensible diet regimen dan mencadangkannya untuk semua pesakitnya. Diet ini bersamaan dengan Food Guide pyramid yang sekarang ini juga dicadangkan oleh United States Department of Agriculture, tetapi dengan penambahan pada bijirin, buah2an ,sayur2an dan minima lemak dan gula.


5. Pada January 1929, beliau menjadi menteri dan pada 1933, secara rasminya beliau menerima darjah kedoktorannya. Beliau menekankan kepentingan the spiritual part of life yang akhirnya menjadi filosopi asas dalam Shaklee. 

6. Beliau mengamalkan ilmu chiropractic sehingga umurnya 65tahun. Kemudian melancarkan Shaklee Corporation untuk memasarkan produk yang telah beliau hasilkan sepanjang hayatnya. 
Impian beliau adalah untuk berkongsi kesihatan yang lebih baik dan produknya bersama dunia.

7. Produk nutrisi Shaklee dikenali oleh kerajaan sebagai makanan berbeza dengan produk dari syarikat lain yang dilabelkan sebagai drug companies.

8. Shaklee merupakan pengeluar vitamin dan mineral yang terbesar di dunia dan dilabelkan sebagai leader in the nutritional industry.

9. Shaklee menjalankan ujikali klinikal sendiri terhadap produk2 mereka.Ia dilakukan oleh pihak luar, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University)dimana kajian klinikal ini dijalankan keatas manusia dan bukan haiwan untuk membuktikan secara saintifik yang produk2 Shaklee boleh diutilisasikan dan selamat ke atas badan manusia.Beratus ujian diterbitkan in peer-reviewed nutritional and medical journals such as:The American Journal of Clinical Nutrition. The Journal of Nutrition. The Journal of the American Dietetic Association. The Journal of Applied Physiology, and The American Journal of Cardiology.

10. Sesetengah syarikat mendakwa mereka melakukan ujian klinikal sedangkan hakikatnya tidak pernah diuji kerana undang- undang tidak pun memerlukan mereka berbuat demikian tapi mereka mendakwa demikian hanya untuk melakukan produk mereka. Berbeza dengan Shaklee yang melaburkan berjuta2 ringgit untuk melakukan ujian klinikal terhadap produk mereka.

11. Produk Shaklee kesemuanya seimbang dan memenuhi hampir semua suplemen semulajadi yang badan perlukan.Sebagai makanan, produk2 Shaklee mengandungi nutrien2 asas,enzim2 dan juga pyhtochemicals (bahan2 kimia semulajadi dalam sayur2an dan buahan ie karotenoid, flavonoid..yang ni nanti saya ulas panjang dalam entry yang lain)

12. Shaklee memiliki makmal kajian dan penyelidikan mereka sendiri di Hayward, California, dan makmal kedua di bina di Stanford University in Palo Alto, California.

13.Tahukah anda Shaklee memiliki perusahaan ladang (manufacturing plant) mereka sendiri di Norman, Oklahoma. Tidak seperti sesetengah syarikat yang mengeluarkan vitamin dengan membeli dari mana2 makmal dan meletakkan label jenama mereka.. Tidak seperti Shaklee yang memiliki ladang vitamin sendiri.. Menarik bukan.

14. Shaklee melaburkan melebihi 12juta USD setahun untuk penyelidikan dan ujian makmal. Shaklee juga mempunyai lebih 150orang saintist dan lembaga penasihat terdiri daripada doktor, pensyarah,professor, saintis dari universiti terkemuka  dunia 

15. 176 ujian yang berasingan dijalankan ke atas setiap satu bahan yang terlibat dalam penghasilan produk shaklee. Ujian melibatkan ketulenan, ketahanan dan keselamatan 

16. Setiap produk Shaklee didakwa mempunyai dokumen pengesahan. 

17. Setiap produk Shaklee telah melalui sebanyak 262 ujian kualiti jaminan (assurance) yang berasingan dalam setiap proses pembuatan. 

18. Shaklee produk semuanya dijamin berkualiti.

Ha kagum pulak bile da baca balik ni kan..kan..em ok lah..nnt kite sambung lagi ye..jom ade siapa nak join kami?
;D

No comments: