Tuesday, 6 January 2015

Azam tahun baru 2015 UAA yang WAJIB dicapai !

Assalamualaikum..cepatnye masa berlalu kan..tak sangka da masuk 2015...lagi 2 hari je ammar arif nak masuk setahun 2 bulan :)
 
Means da almost setahun juga UAA dah duduk di rumah sebagai surirumah sepenuh masa. I think it's a great time spend with my son. Dapat tengok dia membesar depan mata..belajar dari meniarap, menyalar, merangkak, berdiri, tatih dan juga berjalan..such a great time~

Ok2 walau macam dah terlambat rasa nak gak share kan azam saya..


1) Nak bantu lebih ramai untuk lebih SIHAT, lebih CANTIK.

Bagaimana saya nak bantu kan..haruslah kena jaga kesihatan, jaga pemakanan, jaga emosi fizikal dan rohani, jaga hati dan makan suplemen of coz...Jadi saya boleh bantu kalau anda ingin saya bantu..nak saya pimpin..insyallah saya pegang kuat2 ye~


2) Nak bantu kawan2 tambah SIDE INCOME

Azam saya nak bantu lebih lebih ramai lagi..ada tak sini nak tambah side income? tengah2 bulan cash RM masuk..wow wee~~

Anda surirumah, cikgu, jurutera, nurse, student..eh semua pun boleh..modal yang saya perlukan adalah sekeping hati yang tabah dan telinga kuali..igore what people say..just do it okeh...ramai je kawan2 jutawan saya dia kerja gaji da ribu riban la gak tapi dengan Shaklee ni ramaiiiii sangat yang pilih untuk jadi surirumah sepenuh masa..haa tu la yg kita nak kan..surirumah jutawan. dapat besarkan anak dengan tangan sendiri depan mata...azam saya gak tu.. 

Bukan ke ada banyak lagi cara? Meh baca nih~


3) Nak lebihkan amalan Rohani

Wah gitu...ye la umur da semakin meningkat ni..takkan duk takuk yang sama. kan kan...insyallah nak cuba konsistenkan zikir, sedekah, dhuha,solat awal waktu dll lagi...kalau dlu dhuha pun asyik skip je..tahun ni mesti kena konsisten insyallah...nak bangun malam..fuh ni part yang paling mencabar. patut lah banyak ganjaran dia sebab nak laluinya banyak cabaran okeh. selimut yang ringan tu susah betul nak angkat..yang paling senang nak buka pun susah ---> mata. 

Apapun hakikatnya nak buat apa pun semuanya dari hati. nak seribu daya kan...insyaallah~

Sebab saya yakin dengan MENJEMPUT REZEKI~ Semuanya dari Allah SWT. Minta la apa saja kan..sesungguhnya Dialah yang MAHA PEMBERI. Tugas kita doa, mohon dan usaha yang terbaik je..

Oh itu lah azam saya tahun nih..moga dapat capai dengan jayanye ye...misi yang wajib dicapai tahun ini at least dapat jadi Coordinator! (ranking dalam Shaklee)

Yeah kawan2 azam ape tahun ni? tolong doakan saya ye :)


No comments: