Wednesday, 10 December 2014

Rawatan Demam Denggi dengan Shaklee

Alahai baru ni saya dengar kawan saya baru je bersalin dan kena denggi. Moga dia cepat2 sembuh la ye. Siapa nak sakit kan..ujian dari Allah semua ni. self reminder. tapi kita boleh sediakan perisai kan..ape orang kata sediakan payung sebelum hujan utk kurangkan risiko sakit insyaallah~

Teringat dulu my hubby pun pernah terkena demam denggi ni..masa tu belum kenal dengan Shaklee lagi. dia ambil ni sup ketam n minum 100 plus. Alhamdulillah dapat membantu juga.

Sup ketam ni dapat meningkatkan platlet pesakit demam denggi.


Dipercayai sup ketam dapat meningkatkan platlet pesakit denggi. Amat bagus juga dan pesakit mampu makan berbanding petua2 lain seperti daun betik dan sebagainya, dan ianya juga menyelerakan. Kita yang sihat ni pun boleh tumpang sekaki..hihi

Rawatan Demam Denggi dengan Shaklee

Alhamdulilah di dalam Shaklee, ada beberapa iktiar yang boleh dibuat untuk meredakan sakit ini, tetapi tiap penyakit Allah jualah penyembuh sebenar. Moga dapat membantu la ye.

Performance Drink – Berfungi untuk mengembalikan dan menstabilkan kandungan air di dalam badan. performanace drink mempunyai garam yang menstabilkan badan. Performance drink juga memberikan tenaga kepada pesakit. Performance drink berbeza dengan 100 Plus. Biasanya orang akan mengambil 100 Plus bila demam denggi. 100 Plus tidak mempunya banyak garam natrium di dalamnya. Di dalam lebihnya banyak kandungan gula.


Nutriferon – Nutriferon berperanan untuk supaya badan mendapat signal untuk menghasilkan antibodi semulajadi untuk melawan virus denggi. Tindakan nutriferon adalah berlaku secara semulajadi. Ia nya adalah amat selamat untuk badan.

Tapi buat masa ni nutriferon tiada dalam stok..jadi alternatif yang boleh kita ambil untuk tingkatkan imuniti dan antibodi badan adalah Vitamin C, Zink dan Garlic. 


Vitamin sampingan yang dapat membantu demam denggi.

ESP – Saya ada terbaca ESP dapat menaikkan platlet kerana kandungan protein yang boleh menghasilkan lebih banyak sel darah mereka.

Selain itu, pengambilan air yang banyak juga amat perlu supaya pesakit tidak kekeringan ye..

Selamat beriktiar dengan Shaklee untuk demam denggi.


Dapatkan dari SID yang terdekat ye atau terus hubungi saya ye insyaallah saya bantu yang terbaik :)


No comments: