Monday, 3 November 2014

Jauhi MLM Haram Jadah~~

Assalamulaikum~

Bila sebut MLM je mesti menyampah kan..tak sangka saya pun dah 'terjebak' sama ha..hee..

Yelah kalau dulu bila sebut MLM je mesti orang ingat kena jual kena jual kena cari orang..cari orang..mula-mula semangat la kan..lepas tu bila ajak semua pun tak nak..

Lastly terkubur lah..tu tahan lagi kan..

Meh nak share ciri-ciri MLM yang semua harus JAUHI!!


1. LEBIH MENEKANKAN MENCARI DOWLINE

Produk dia sekadar untuk tutup mata je. Produk ntah apa2 je dan even tak berguna pun pada kita. Kalau ada yang ajak camni lari jauh2 tau..

2. MODAL BERIBU-RIBU

Yang kena kua MODAL BERIBU pun no no no..sampai nak pinjam dgn along bagai.memang cari pasal la dek non oii..

3. JANJI MANIS 

JANJI2 manis lagi..peh..sekali hilang entah kemana bawa duit orang..jahat tau camtu..kebanyakan MLM memang suka nak janji kan rumah besar, kereta mewah, jalan sana jalan sini..yep2 siapa tak nak kan..cuma duit bukan segalanya tau...orang2 camni la da merosakkan kesucian MLM!


Ingat nak kaya tu tak salah..tapi kena hati-hati tau...habis yang ecah join ni bukan MLM ke?


Pendapat orang kita tak boleh nak sangkal kan..tapi apa yag saya tahu..dah saya dah kaji sebelum join dgn Shaklee ni..

Pertamanya, ia memang PATUH DAN MENGIKUT ASPEK SYARIAH :)

Nak baca ni, 

8 Aspek Syariah Menentukan Multilevel Marketing Halal Diceburi


Keduanya, Shaklee ada Sijil Halal yang diiktiraf oleh JAKIM


Ketiganya, ada LOGO HOLOGRAM KKM. Setiap botol shaklee mempunyai satu sticker hologram kkm macam kat bawah ni. Kedua-dua gambar di bawah membuktikan produk shaklee mendapata kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia.


Satu lagi penunjuk pada botol untuk mengenalpasti produk yang mendapat kelulusan adalah dengan nombor pendafataran kkm bermula huruf MALXXXXXX. Sebagai contoh, boleh rujuk gambar di bawah.

Keempatnya, SHAKLEE ada produk yang sangat bagus :)



The Shaklee EFFECT!

Ramai sangat-sangat dah cuba dan rasa sendiri kebaikannya dan sudah beri kesan dan membantu rakyat Malaysia insyaallah :)


1) Meningkatkan taraf kesihatan

Kalau dulu badan asyik penat sahaja, kini tidak lagi selepas mengambil suplemen Shaklee secara konsisten. Since menjadi isteri dan ibu, kalau badan penat, letih, stress kerja rumah boleh terabai. 
Tak nak la macam tu kan. Seboleh mungkin kita sebagai ibu nak berikan khidmat terbaik untuk suami, anak2, rumahtangga dan kerjaya.
Selain itu, demam, senggugut, masalah jerawat di muka sangat jarang menjengah. Alhamdulillah, syukur.

2) Meningkatkan taraf ekonomi dan masa bersama anak tersayang

Masa dalam pantang tu la saya mencuba bisnes Shaklee. Tak sangka mendapat sambutan yang hangat. May be rezeki baby baru jugak kan? Lepas pantang ni saya teruskan lagi sampai sekarang ni..

Ramai yang dah berjaya pun..banyak sangat..nanti saya share lagi rahsia-rahsia kejayaan yee~~

Alhamdulillah, since dah terjebak dalam bisnes shaklee ni, dapatlah bantu suami sikit-siikit kan..dan paling penting bagi saya dapat spend dan jaga anak sendiri. Depan mata dapat tengok dia pandai menyusur, meniarap, merangkak dan sekarang dah pandai jalan pun.

Alhamdulillah atas rezeki kurniaan Allah ini.


3) Meningkatkan amalan rohani

Kalau dulu memang hanya buat yang wajib sahaja. Namun, selepas kenal bisnes Shaklee,  saamalan rohani sedikit sebanyak semakin improve. Solat sunat dhuha, taubat, tahajud dan zikir2. Sebenarnya amalan rohani ini sangat membantu untuk mengekalkan jiwa yang tenang, positif selain sebagai amalan mudahnya menjemput rezeki.

Syukur Alhamdulillah. Kasih sayang Allah tiada tandingnya. Terima kasih Allah. 

Moga kita sama-sama jadi lebih baik ye..nak tunggu apa lagi kan..mula kan sekarang :)

Jangan ragu lagi..jangan segan..meh sama-sama kita pilih yang terbaik untuk hidup kita. Kalau tak nak bisnes pun kita boleh consume vitamin-vitamin yang ada ni..insyaallah moga kita semua lebih baik dari semalam ye..


Kalau berminat nak join kami, 



No comments: