Monday, 27 October 2014

Vitamin Untuk Student


Ha rasanya yang baca blog UAA ni ramai student kan..jangan kata Shaklee ni utk orang yang dah kawin je..untuk pantang, menyusu je..no no no..Shaklee ni untuk semua tau dari umur 1 tahun hingga la orang tua. kiranya untuk satu rumah. ada la jenis2 vitamin dia..ada banyak. Boleh tengok kat webiste rasmi SHAKLEE ni. 

Nak tengok cadangan suplemen yang lain boleh tengok SINI 

Set untuk Student ni UAA tak masukkan lagi..hee..nak kata kanak-kanak dah besar dah..dah dewasa tapi belum kawin lagi..kira yang single mingle la ni kan..jangan kata aku muda, sihat. tak perlu nak makan suplemen bagai ni...lain lain beno tu ubat dan suplemen. 

Ubat only subscribed by doktors. Suplemen ni hanya bantuan dan jika diambil dengan cara yang betul boleh bantu sembuhkan sesuatu penyakit. ha gitu lah...


Ok2 berbalik pada student tadi kan..student selalunya ada masalah camni kan:-
  • selalu rasa lemau 
  • selalu rasa mengantuk
  • susah bangun pagi
  • selalu rasa penat
  • kurang daya tumpuan
  • ingatan tak kuat
  • selalu sakit kepala
  • selalu rasa malas!
letih mata tu sampai tertidur da ha
So jawapan terbaik untuk masalah2 student diatas tu, bolehla cuba supplement Shaklee ni untuk student. Ada banyak yang boleh bantu sebenarnya ikut la masalah student tu tapi saya cadangkan ni,



OmegaGuard (sebotol 90 biji, 3 biji sehari, untuk sebulan)
Omega Guard adalah sejenis minyak ikan terbaik yang boleh bantu mencerdaskan otak dan membuatkan pelajar lebih fokus.
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll.
EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.
Menurut satu sumber dari learningfundamental.com.au, 40% daripada pelajar yang ambil omega 3, menunjukkan peningkatan mendadak dalam pembelajaran, membaca, mengeja dan tingkahlaku.


B-Complex (sebotol ada 120 biji, 1 biji sehari, untuk 4bulan)

Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
Bcompleks bantu tukarkan makanan yang dimakan kepada tenaga. So, ia akan bantu kurangkan rasa mengantuk setelah makan. Mata yang kuyu akan kembali segar. 
Selain itu, ia boleh kawal fungsi saraf dalam badan dan kurangkan stress. 


Vitalea (sebotol ada 120 biji, 2biji sehari, untuk 2bulan)

Seorang pelajar selalu makan tak tentu dan banyak skip nutrien penting dalam makanan seimbang. 
Maka, banyak vitamin dan mineral yang diperlukan untuk badan selalu tak cukup. 
Vitalea bantu pelajar cukupkan semua nutrien penting dalam badan. 
Vitalea ada 28 vitamin dan mineral yang diperlukan untuk badan. 2 tablet sehari sudah cukup untuk mengembalikan tenaga kerana Vitalea adalah multivitamin yang mengandungi iron yang bantu lancarkan edaran darah. Bila edaran darah lancar, kita akan jadi lebih cergas dan sihat.


Oh my sister pun dia kerja dan ambil master lagi saya tengok dia ambil ni jugak tau..alhamdulllah tengok dia 4.0 flat manjang..terror betul kakakku itu..dia kata CINCH TEA pun banyak bantu tau. ha ok lah..nnt saya cerita lagi eh..em kalau nak tahu lagi boleh la msg sy terus eh..thank you :)

Jom-jom sama kita pandai,sihat cantik,berjaya didunia n akhirat ye...


No comments: