Thursday, 23 October 2014

Segmen Blogger Cergas dan Santai


Join segmen lagi...nak join KLIK SINI


Bagus join segmen ni sebab dapat tambah kawan-kawan dialam maya ni. Lagi dapat jumpa kawan2 blogger yang memang aktif menulis. macam adik zati ni cakap kan lah...sebab tu akak join segmen awak ni tau sebab kak aisyah memang aktif menulis insyallah..hee

Nak join segmen kan..kena la penuhi syarat.tak sampai hati pulak nak biarkan kosong ni.ehe,,ok soalannye~

Lagu/Movies/Buku apa yang jadi kegemaran sekarang?

 
Mudahnya Menjemput Rezeki

Ha ni lah buku nya.santai-santai je penyampaian dia tapi berhikmah tau. Dalam kehidupan kita selalu lupa asyik dan sangat sibuk untuk dapatkan duit sumber rezeki katanya padahal rezeki ni luas sangat maknanya tau.

"Hakikat REZEKI itu bukan pada duit, gaji atau income sebenarnya. 

Tetapi ia merangkumi beberapa perkara.

Sihat itu rezeki
Bahagia itu rezeki
Banyak masa juga rezeki
Disayangi juga rezeki
Tak putus duit itu rezeki
Dapat (apa-apa) pun rezeki

Erti rezeki itu ialah apa yg kita NIKMATI. Kenapa namanya rezeki? 

Kerana disaat kita merasai REZEKI itu, ramai org diluar sana yg tak berpeluang merasainya. 

Ya Allah, beruntungnya kita. Ingat, yg selalu kata TAK CUKUP itu ialah nafsu. Yg mengatakan CUKUP itu pula ialah iman. 

Maka, bersyukurlah"

Aiseh da terbagi tazkirah pulak dik..hee takpe lah ye :)

Blog yang suka dilawati~

Since akak ni seorang blogger kesihatan dan kecantikan. Mesti lah suka lawat blog yang cantik-cantik dan ada banyak info yg boleh diapply dalam blog dan kehidupan kita kan.ok ni lah dia


Mesti baca link ni!

Ok link ni semua orang mesti kena baca..baru lah semua pun dapat pengajaran.


Ha da cukup kot 3 syarat and I think its done :D

Happy Blogging everyone...


Jom Sihat Cantik Semulajadi,
~Aisyah~
017-3468802
FB: Radin Siti Aisyah

No comments: