Tuesday, 21 October 2014

Q and A tentang Shaklee

Meh baca Q and A nih..santai2 jee~~

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee? 
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. :)

Q: Berapa modal yang diperlukan ? 
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? :) Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.


 Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
 A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. :)

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ? 
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :) 

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ? 
A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. :)

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness... 
A: InshaaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. :)
Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaaAllah. :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ? 
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. :)

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register ? 
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. :) Clear tak ? Hehe. If ada soalan tambahan boleh message saya ye. :)

Ok daa.jika berminat nak buat PENDAPATAN SAMPINGAN, saya dgn gembira untuk membantu insyaallah~~


No comments: