Wednesday, 8 October 2014

Motivation Rally Shaklee 2014 ala Mini National Conference

Welcome to Motivation Rally..

Rally ini diadakan pada 28 September 2014 yang lalu di Shah Alam Convention Centre mulai 2 petang sehingga 5 petang.


Rasanya ramai dah kot yang dah share pengalaman pergi ke motivation rally ni tapi ni cerita dari UAA pula la kan..yela ni kali pertama pergi kot.memang la sangat teruja. Siap dapat surat jemputan lagi..so awal2 da book hari cakap dengan hubby nak pergi sini. 

saya bawa sekali ammar arif n hubby pergi ni..hee baru lah semangat kan..

Anak downline pun harus lah ada kan..nak bagi semangat gitu.

Peace..semangat2.yeahh...:D

The Shaklee Star
Dengan 'Nanny' dan 'Anak' saya yang comel cantik sihat :)
Majlis ini adalah untuk meraikan serta memberi pengiktirafan leaders dari rank Supervisor sehingga ke rank Senior Key Co-ordinator. Serius memang rasa sangat dihargai.

Rasa lebih bersemangat untuk lakukan yang lebih baik lagi.

dari kejauhan barisan supervisor..nampak tak saya mana? hee berusaha ecah...:)
Sempat jumpa dan beramah mesra dengan JMS Family..alhamdulillah..family 'moyangku' master suzi :)
For me personally, disamping nak tengok majlis ni, yes saya teruja. baru motivation rally kan..memang semangat nak ke National Conference nanti tahun depan insyaallah. Saya nak datang ni lagi sebab nak jumpa kawan-kawan Shaklee. selamanya ni hanya berjumpa di alam maya whatapp group dan facebook. 

Kali ni dapat jumpa face to face walaupun sekejap kan. Em tak pelah lain kali memang kena jumpa lagi mereka-mereka nih tau. Mesti!

Paling penting nak dengar sharing dari Master Hadhatina dan Master Fariha ni. Belajar dari orang berjaya supaya suatu hari saya juga akan berjaya, Master Radin Siti Aisyah go go go...:D

ok2 meh kita tengok sharing master nih ye.

Point dari Master Farihah:
  1. Kita tak akan berjaya selagi kita tak bantu orang lain berjaya. Ini merujuk kepada membantu anak didik Shaklee kita untuk berjaya. Guna lah cara lembut ke, garang ke, semua itu untuk kebaikan diorang juga kan
  2. Kefakiran boleh membawa kepada kekufuran. Ye lah, bila individu tak cukup duit, itu yang macam-macam kes jenayah terjadi, betul? Sebab itu kita bertanggungjawab untuk ajak orang yang terdesak ini untuk menceburkan diri dalam bisnes Shaklee. Bukan kena cari orang pun ;) Kongsi je kat blog pun.
  3. Shaklee terbukti telah merubah ramai orang, dari berjerawat besar penuh satu muka kepada licin muka dan penuh keyakinan nak bertemu orang, dari berisi kepada kurus dan macam-macam lagi. Teruskan usaha perkongsian tentang Shaklee untuk membantu lebih ramai orang.
  4. Usah jemu berkongsi. Kalau lah upline sebelum ini cepat jemu, kita tak merasa lah Shaklee dan betapa bestnya shaklee.
Point dari Master Hadhatina:
  1. FOKUS kita nak apa. Fokus itu bukan sekadar cakap nak naik Masters, tapi macam mana plan kita?
  2. Kuasai kemahiran untuk impian kita. Contoh untuk shaklee ni, 2 benda paling penting iaitu pemasaran produk dan membangunkan leader di dalam organisasi kita.
  3. Bila dah ada impian, go for it! Jangan dok diam kaku berangan sorang-sorang. Kalau takde tindakan, sampai bila-bila pun impian akan hanya tinggal angan-angan
  4. Tawakkal setelah berusaha. Kerja kita berusaha. Dan jangan sesekali lupa untuk tawakkal.
  5. Checkpoints. Semua orang naik Masters bertahap. Takde orang daftar hari ini terus naik Masters. Bila naik satu-satu rank, its ok untuk berehat kejap kat checkpoints. Kemudian teruskan perjalanan. FOKUS objektif kita!
Point dari master ni credit to: diaryofmuhammad

Ni saya share youtube sharing dari Master Hadhatina.

Dah tengok ke? Teruja kan...nak join Shaklee juga tak?

Meh saya bantu ye utk jadi orang HEBAT..ramai sangat-sangat dah buktikan boleh berjaya tapi yang penting kena la ada kesungguhan dan keazaman disamping matlamat yang JELAS.

Meh baca KENAPA SHAKLEE?

Hubungi saya ye..:)
 

No comments: