Thursday, 23 October 2014

Health Talk ~ In Love with Shaklee Product

Alhamdulillah dalam kesempitan sempat hadirkan diri ke kelas oleh Master Farah di My Fawa Millenium, Shah Alam.

Satu yang saya suka dengan Shaklee ni saya rasa bonding dia tinggi walaupun saya tak kenal tapi kami masih boleh bersembang antara satu sama lain. Yang pasti adalah untuk menjadi lebih baik.

Tujuan saya datang ke kelas adalah untuk menimba ilmu. sikit banyak yang penting perlu diamalkan dan disebarkan baru lah datangkan manfaat kan.


Tajuk hari ni tentang Kolestrol dan Diabetes.

Memang popular tajuk ni sebab apa tau orang Malaysia ni suka makan!
Bila dah makan tu tak ingat dunia..hehe sebab tu kita kawal pemakanan kita dan cara hidup yang sihat. 


Ramai tu kalau 1 dari 5 orang!

Sebab tu kita kena jaga kesihatan tau...bila nak makan tu ingat. kurangkan yang manis-manis tu..
nanti bila dah sakit ni..da kena potong sana potong sini memang seksa lah. kencing manis ni bahaya tau. luka pun lambat sembuh, boleh sebabkan buta dan sebagainya.

Hari tu juga kami disentuh dengan kolestrol. kolestrol yang tinggi menyebabkan salur darah tersumbat. dan menyebabkan penyakit jantung. jantung ni umpama raja dalam badan.bila dia bermasalah semua pun kacau!


Dihujung tu biasa lah sesi bergambar.ehe..


Petang tu ke branch pula beli stok dan of coz lah ESP terlajak lariss tu kena beli kan..da la bulan ni promosi. rugi lah kalau tak grab sekarang!


Ni my downline a.k.a my schoolmate a.k.a classmate..sama2 berjuang dari sekolah smpai u dan sekarang sama-sama buat shaklee pulak. Alhamdulillah saya ada kawan dan keluarga yang sangat menyokong perjuangan ini,

Moga kita semua berjaya la eh..didunia dan akhirat..untuk berjaya kita kena la SIHAT..bila sihat CANTIK tu terpaksa FOLLOW..

Betul ni...jom2...

~Sihat Cantik Semulajadi~

No comments: