Wednesday, 10 September 2014

Tip Atasi HB Rendah Semasa Hamil

CARA TERBAIK MENINGKATKAN PARAS HEMOGLOBIN DLM DARAH?

Tips 1 :
--> makan hati ayam setiap hari samada goreng atau masak mengikut kesukaan

Tips 2 :
--> makan makanan laut, kerang, ikan bilis- boleh juga tetapi tidak secepat makan hati ayam untuk naikkan Hb

Tips 3 :
--> Makan pil/vitamin tambah darah (yg doktor selalu bagi tu) mengikut ape yg ditetapkan..perlu makan hari2...kenapa? sbb Hb akan bertambah 1g/dl jika kita makan vitamin selama 10-14 hari secara berterusan..

Tips 4 :
--> Jgn makan pil tambah darah dengan air susu (eg. teh susu, kopi susu etc) kerana ia akan mengurangkan penyerapan vitamin tersebut...(nanti penat2 jer kt makan tp rupanya x diserap dgn baik, Hb pun xnaik)


Shaklee ada vitamin yang disarankan untuk masalah HB rendah iaitu VITA-LEA Iron Formula. Antara punca masalah HB rendah adalah kekurangan Iron (zat besi). Dan antara kandungan vita-lea pula adalah termasuk mineral ini, IRON (ZAT BESI)...sangat-sangat laa sesuai kan???


Vitalea ni saya personally sendiri memang ada makan tau...sekarang ni masih konsisten makan setiap hari. hanya 1 biji sehari tau...rasa bertenaga je dan paling penting saya dapat pastikan anak saya pun cukup khasiat yg dia dapat sebab apa tau..si kecil ammar arif masih menyusu insyallah...:D

Baca lagi tentang vitamin TERTUA nih...KLIK SINI

Oh Vitalea ni boleh tahan 4 bulan tau sebab dalam ni ada 120 biji.

Harga dia? Hanya RM88.75

Nak Diskaun? jangan risau..be happy~

Hubungi saya tau,

~Radin Siti Aisyah~

Tel: 017-3468802
Email: rsaisyah317@gmail.com
FB: Radin Siti Aisyah
Instagram: rsaisyah



No comments: