Monday, 8 September 2014

Collagen Powder khas dibuat utk org malaysia ❤

Anda tahu tak..collagen Powder Shaklee ni dibuat khas untuk kita orang Malaysia tau...meh ni nak cite...kak cery mamafaiz yang gtau..x kenal ke..jutawan muslimah shaklee tu..serius tak kenal?

Ni ha dia...da sangat jutwan tau..latest ni ada masuk dalam majalah HARMONI


Ok..camni cerita nya...
"Ada banyak sebab kenapa collagen powder ada kat malaysia tapi kat market US takde... mcm i ckp sbelum ni, shaklee buat kajian (R&D ) dahulu sblum kuarkan satu2 produk... bertahun ye.... 
Kajian dibuat based on sape yg perlukan,apa bahan2 yg digunakan.. nak pasarkan kat market mana..negara mana...and lots more factor kene amik kira..,, packaging pun tak sama.. cth mcm nutriferon dlm  bntuk powder kat malaysia . kat sana dlm bentuk tablet...pastu packaging diorang dlm botol besar2 tau.. tringat aritu vitalea besarrr botolnya. tin performance drink pun besar.. maybe market sana org suke  botol besar2... kat mlysia ni suke botol kecik2..hihi.. 
Pastu kene  ingat cuaca kat mlysia tak sama mcm kat US,,, kulit org asia pun tak sama dgn kulit mat saleh... itu belum sentuh rules dan regulation KKM.. kementerian kesihatan malaysia.. .mesti halal.. bukan boleh main pek gitu jer,.jadi special  utk malaysia okay.... 
Sbb tu team US kene pastikan produk yg dihasilkn utk org malaysia comply dgn regulation KKM malaysia.. haritu i borak dgn ROger.. i tanya kenapa vitalizer gold ada kat US.. takde kat malaysia.. smart tau packaging diorang.. 4jenis vit dalam satu pek..Roger ckp..byk faktor kene amik kira.. bukan boleh main terus antar kontena produk kat mlysia..kene comply rules .. sbb certain negara tak benarkan pack byk jenis vitamin dalam satu pek...pastu teringat gak time borak2 lunch session dgn MOM2 kat US.. diorang pun takde cinch tea mcm kita.. cinch tea diorang flavor promegranet kalo tak silap I..   eh panjang lagi lak kalao nak cite.. hihi.."

Love PM Cery <3 <3

~Master to be~
Radin Siti Aisyah

No comments: