Saturday, 20 September 2014

Ada apa dengan Meal Shakes?

Assalamualaikum..hai hai~

Sihat ke? Hari ni rasa nak sharing tentang MEAL SHAKE. Em em ape lah benda nya kan.. Ia adalah makanan tambahan yg sesuai untuk seisi keluarga!!. yep2 betul.....dari adik sampai atok boleh minum tau :D tapi dos dia tak sama lah..nnt saya cite lagi ek cara nak makan dia~~

Rasa pun  sedap..rasa vanilla wangi je..kan kan...dengan fruktosa semulajadi dan nutrien yang diperlukan oleh badan,lagi best sebab tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan tau...

Kenapa bagus sangat ke?
  • Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. 
  • Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. 
  • Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 
  • Pilihan protein soya terbaik anda. 
  • Sediakan vitamin dan mineral penting-nutrien asas yang anak-anak yang sedang membesar dan remaja-remaja perlu untuk terus kuat dan sihat. 
  • Sumber terbaik serat pemakanan dan protein 
  • Sumber pekat kalsium 
  • Index glisemik rendah 
Siapa yang perlukan Meal Shakes Shaklee? 
  1. Sesuai untuk semua kanak-kanak terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit ataupun boleh juga di minum oleh kanak-kanak obesiti. 
  2. Selain itu, ia juga sesuai untuk sesiapa sahaja ( Ibu mengandung, ibu menyusu, pesakit yang dalam proses pemullihan selepas operation, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat). 
  3. Dicipta juga untuk anda yang tidak gemar supplemen dalam bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dalam bentuk serbuk, dibancuh jadi minuman yang sangat lazat. 
  4. MealShake ini juga bagus untuk mereka yang ingin menambah atau memantau berat badan. 
6 fakta menarik tentang Meal Shakes: 

1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z, Mineral dan ‘Trace Mineral’. 

Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.

*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan. 

Dapat banyak vitamin dalam satu cawan :D
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel 

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.

*Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

Badan sihat minda cergas~

3. Untuk Pembesaran 

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

*Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

anak-anak yang membesar perlukan khasiat yang mencukupi

4. Anti-oksida 

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.

*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

kekal cantik dan sihat sepanjang hari insyaallah

5. Pemulihan Kulit 

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.

*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

kulit pun tetap cantik  :)
6.Detox 

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

berikan yang terbaik untuk anak anda
15 Kebaikan mealshake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah: 

  1. Kurangkan Ekzema 
  2. Untuk Tumbesaran 
  3. Untuk Perkembangan Minda 
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak 
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu 
  6. Untuk Anak kekal aktif 
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak 
  8. Meningkatkan berat badan anak 
  9. Membantu anak fokus 
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma 
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak 
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1 
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti 
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi 
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

 

Testimoni Meal Shakes?



Nak lagi testimoni?

Apa kata ibu-ibu tentang meal shake?

Berminat?

Cepat-cepat hubungi Aisyah 017-3468802 =)


No comments: