Wednesday, 3 September 2014

Kenapa Pilih Shaklee Collagen Powder?

Assalamualaikum...meh hari ni nak cerita simple je..apa kesannya dan faedah jika kita ambil Shaklee Collagen Powder nih :D

Oh sebelum tu meh saya sharing dulu k..

Apa itu Kolagen?

Kolagen sebenarnya adalah sejenis protein yang ada pada kulit. Boleh dikatakan 80% dari kulit-kulit kita mengandungi kolagen. But apa akan jadi kalau kulit kekurangan kolagen tertentu? 

Well, anda akan jadi tua.sebab tu ramai sangat artis2 tu nak cucuk collagen, cucuk sana cucuk sini sebab nak kekal cantik. Bila seseorang itu (gadis atau jejaka) meningkat dewasa, banyak protein yang ada dalam kulit mula hilang. Bila dah hilang, kulit akan mula menjadi kedut dan bewarna kusam.

Sebenarnya, kolagen ni umpama refill. Kolagen adalah protein yang terdapat dalam kulit. So, bila anda ambil supplement yang berunsurkan kolagen, ianya membuatkan kulit anda nampak cerah dan tak kedut sebab dia dah ganti protein yang dah hilang / kurang. Bila dah cerah dan tak kedut, kita akan nampak makin muda la kan? Itu je yang berlaku sebenarnya :D

Siapa yang Patut Makan dan Guna Produk Kolagen?
  • Pelajar (Perempuan dan lelaki) - Kolagen bagus untuk sesiapa yang ada masalah mudah lupa.
  • Artis / celebrity- Semua manusia suka kan model / artis yang berkulit cantik. Admit it. Dan Shila Amzah ada produk kolagen dia sendiri. Ning Baizura juga kalau tak silap.
  • Mangsa kebakaran - Kolagen amat diperlukan untuk replace semula semua kulit yang dah terbakar / melecur.
  • Lelaki dan Wanita yang nampak tua (Or orang yang makin tua) - Seseorang itu akan nampak tua bila kulit dia dah start berkedut dan jadi kusam kan? You will need this kolagen untuk counter masalah kulit yang berkedut dan rosak.
  • Perempuan yang baru lepas bersalin - Barulah kekal cantik gitu.hee
  • Bekas pesakit yang ada masalah kulit / parut - Replace the dead skin and mengurangkan kesan parut dan kulit kasar.
  • Orang yang mempunyai masalah tidur - Collagen bagus untuk orang yang ada masalah tidur. Kolagen ni akan membantu anda supply collagen material in the first sleep cycle. Normal sleep cycle adalah 90 minutes.
  • Orang yang mudah sakit - Improve the metabolism


Jadi kenapa perlu pilih Shaklee Collagen Powder (SCP)?

Yelah ada banyak produk kat luar sana kan..meh nak cerita :)

Collagen Shaklee adalah supplemen kolagen yang unggul, mengandungi 4,000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah), sangat rendah dalam berat molekular - sekitar 1,000 Dalton dan tujuh ramuan utama termasuk:

Tujuh ramuan utama Collagen Shaklee


Sisik Ikan Merah - sumber kolagen premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.

Biji Camellia japonica - terdiri daripada asid oleik, satu omelien dan pelembap kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas.

Pfaffia - dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan Camellia japonica akan membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic (berperanan menghidrat tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin - memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. Mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin B - metabolisma karbohidrat, protin dan lemak untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Vitamin C - menggalakan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit.

Kekerang - Glucosamine ekstrak kekerangan penting dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus acidophilus - membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.

Kajian secara klinikal telah membuktikan dengan pengambilan kolagen ini selama 8 minggu secara berterusan, kulit wajah manusia semakin cantik, putih, gebu, kacak, bergaya sebanyak 71%.

Bagaiman SCP membantu anda? 

ANTI PENUAAN 
mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis halus.

 MENGHIDRATKAN
Melembapkan kulit

MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT
Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang

MELICINKAN
Tingkatkan kelicinan kulit

MENYUBURKAN
Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat

MENCERAH
Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata


MENEGANG
Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Bagus sangat ke? Ade yang da cantik ke?

Haruslah ada kan...SHAKLEE nak keluarkan sesuatu produk tu tak semudah tu dan sambil lewa. Kajian saintific oleh saintis dah dibuat. Yang penting is SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI :D

Meh baca TESTIMONI

Ha nak try ke..meh contact saya k..layanan akan diberi dgn segera 

Jom la kita sihat cantik,

~Aisyah~
017-3468802
FB: Radin Siti Aisyah
SID anda semua yang cantik

No comments: