Friday, 27 June 2014

Perlu ke nak ambil set penyusuan Shaklee??

Salam ramadhan...dah penat berjalan-jalan blog kawan-kawan baru.hee..
fokus lah ecah.balik buat kerja.ok lah petang ni nak cerita set penyusuan Shaklee.Itu lah yang saya sedang ambil sekarang nih.Alhamdulillah..si manja ni masih meyusu badan ..(^_^)

Sebenarnya kan, Set Penyusuan Shaklee bukanlah faktor utama yang menyebabkan susu badan jadi banyak. 

Pertama sekali ibu-ibu kena faham dengan konsep penyusuan yang asas iaitu 
Demand (permintaan) vs Supply (penghasilan susu). 
Lagi banyak permintaan (lagi kerap bayi disusukan / lagi kerap kita pam susu), lagi banyak susu badan akan dihasilkan. 

 Jadi kalau kita kerap susukan bayi, susu akan jadi banyak, jadi tak perlulah ambil vitamin / suplemen dari Shaklee? 

 Pengambilan vitamin perlu diambil demi memastikan tubuh ibu sentiasa sihat dan bertenaga dan organ-organ dalaman yang menghasilkan susu boleh bekerja secara cekap dan effektif. Kalau badan ibu tak sihat dan kekurangan zat, macam mana badan nak bekerja dengan effektif untuk menghasilkan susu yang banyak? 

Tau tak..dengan pengambilan vitamin ni akan memberi kesan yang besar dalam dunia penyusuan kalau ibu ikut perkara yang ASAS nih..

dengan DISIPLIN dan KONSISTEN tau :)

TIP PENYUSUAN SUSU IBU

  1. Menyusukan bayi secara direct atau membuat sesi perahan yang konsisten setiap 2 atau 3 jam sehingga payudara benar-benar kosong. 
  2. Minum air yang banyak, sekurang-kurangnya tiga liter sehari kerana komponen utama dalam susu ibu ialah air. Kalau badan kekurangan air, kuranglah susu badan akan dihasilkan. 
  3. Tidak mengamalkan 'crash diet' atau cara pemakanan yang tidak sihat. 
  4. Sentiasa berdoa kepada Allah agar dikurniakan susu yang banyak dan 
  5. berzikir 'Ya Matin' ketika menyusukan anak atau ketika menyepam susu.

Nak dapatkan cadangan set penyusuan Shaklee.boleh refer kat SINI ye..(^_^)

Salam cantik dan sihat,

~Aisyah~

Dapatkan Produk SHAKLEE dari saya 
PM/Whatapp je 017-3468802


No comments: