Sunday, 22 June 2014

Performance Drink minuman elektrolit

Hai..meh hari ni nak sharing tentang Performance Drink.Minuman tenaga yang menjadi rebutan pada bulan PUASA. kenapa ye..? PD ni ape ye sebenarnye kan..insyaallah dapat bantu kita melalui RAMADHAN dengan lebih baik. 

Elak Dehidrasi dengan Performance Drink
Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. 


Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. 


Jadi jika anda sedang mencari minuman elektrolit, pastikan pilihan anda adalah yang terbaik untuk diri sendiri dan keluarga anda. 


Pilihan saya semestinya Performance Drink Shaklee. 

Kenapa? 
kerana ia berbeza dengan jenama yang lain..
bukan sahaja rasanya yang lazat, yg penting ia tak bergas dan atas sebab sebab dibawah .... 


Kelebihan Performance Drink Shaklee

performance drink Shaklee perisa oren yg sedap lagi segarrr 

  1. Ia terbukti secara klinikal dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air. 
  2. Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain. 
  3. Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum. 
  4. Terbukti secara klinikal: Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina 
  5. Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawet tambahan. 



Antara produk terbaik Shaklee nih...


So kawan-kawan jom lah kita siap sedia satu dalam rumah. rasa dia sedap boleh buat untuk berbuka. Sesuai untuk seisi keluarga. Nak buat SAHUR pun ok jugak BEST take with ESP or Meal Shakes or both.

Moga kita dapat melalui ramadhan dengan lebih baik ya..

Jom Sihat dan Cantik,
~Aisyah~
Dapatkan 1 dari saya sekarang
PM/Whatapp 017-3468802
FB: Radin Siti Aisyah


No comments: