Monday, 23 June 2014

IBU HAMIL TAK BOLEH AMBIL SHAKLEE

Assalamualaikum...
malam ni macamnye tak larat tapi ku gagahkan juga sebab nak update blog.nak sharing..
sharing is caring kan...:)

Ha mommies...
u all tak boleh ambil Shaklee tau..haa terkejut..sebenarnya ada vitamin yang baik utk ibu hamil. boleh tengok SINI


Tak boleh makan yang saya senaraikan ni sebab boleh bahayakan bayi dalam kandungan kecuali dgn cadangan dari doktor tauu..

♥Alfalfa complex
♥DTX complex
♥Collagen powder 
♥Caratomax
♥Garlic complex
♥Herblax
♥Lecithin
♥nutriferon
♥Vitamin E complex
♥GLA complex
♥Vivix
♥Omega Guard (digalakkan pengambilan masa kandungan ke-5,6,7,8 bulan dan disarankan berhenti setika apabila kandungan mencecah 9 & 10 bulan) ♡mostly vitamin2 kat atas ni bersifat antioksidan mcm Vit E, caratomax, GLA dan nutriferon.

♡Ade jugak yang panas mcm Garlic, ginger, alfalfa, Vivix.
~ So, mmg xboleh la utk ibu preggy, bimbang takut bagi kesan pada baby. Walau bagaimanapun, jika ada keperluan utk mengambil, anda boleh rujuk kepada doktor anda. mungkin mereka lebih arif untuk menentukan setiap keperluan tubuh badan anda.

Jom hamil dengan gembira,

dapatkan konsultansi dan follow up dari saya dan family shaklee insyaallah

~Aisyah~
017-3468802
FB: Radin Siti Aisyah

No comments: