Friday, 2 May 2014

Perbezaan ESP dan Mealshake Shaklee

Ramai juga yang dah bertanya apa beza ESP dan Mealshake Shaklee, mana satu yang bagus diambil.

Sebenarnya terpulang kepada tujuan anda untuk mengunakannya, untuk siapa dan tujuan apa?

Baca post saya sebelum ni


Sekarang diterangkan secara ringkas perbezaan ESP Shaklee dan Mealshake Shaklee..

ESP ni sumber soya protein tulen,dihasilkan dr soya non GMO,soya yg suci murni tak dinodai dgn bhn tiruan,dlm ESP ni lengkap dgn 9 asid amino penting,( asid amino ni tak boleh dihasilkan oleh bdn kita),sesuai untuk org yg ada kencing manis sbb kndungan Indeks Glisemiks dia rendah,ESP ni sesuai utk org dewasa je,kalau bg kt kanak2,ia boleh beratkan buah pinggang mereka.. ESP ialah minuman protein yang kaya dengan kebaikan soya non-gmo manakala Meal shake ialah minuman protein yang kaya dengan vitamin dan mineral tambahan seperti vitamin A, c, e, bcomplex, zink dan selenium.

Meal Shakes pula,dibuat dr buahan,sayuran,kacang soya,pas tu ada jugak campuran sejenis susu (lactalbumin),susu ni mmg bagus n penting utk semua peringkat dari kanak2 ( untuk tumbesaran),sampai veteran...meal shakes jgk tinggi serat..( campuran buah,sayur,soya)..tapi dua2 produk ni asas protein yg bagus untuk sel badan kita,bila sel badan sihat,tubuh pun sihat.

Harap semoga keterangan ringkas ini dapat memenuhi dan menjawap pertanyaan anda.

Credit to: healtyfamily9.com


Ringkasnya ESP ni utk orang dewasa tapi Meal Shakes ni boleh diambil utk semua. Sumber protein utk semua. Em da masuk bulan rejab ni siapa yg belum ganti puasa tu segerakan lah..boleh amik ESP dan Meal Shakes ni..insyaallah boleh bertahan..

~Aisyah~
Ummi Ammar Arif
FB: Radin Siti Aisyah
017-3468802

No comments: