Thursday, 8 May 2014

5 sebab kenapa saya pilih Vitalea Shakle :)

Assalamualaikum..
malam ni nak share sikit tentang Vitalea..again and again..sebab bagi saya vitalea ni mmg besh..:D
sharing is caring..sy harap kawan2 dan family sy semua sihat sejahtera la hendaknya..

5 sebab di bawah adalah SEBAB utama kenapa saya pilih Vitalea Shaklee.

Kesihatan Mental dan Fizikal
mental lemah fizikal pun ikot lemah tau
Vitalea tingkatkan kesihatan keseluruhan fungsi mental dan fizikal dengan cara memastikan seluruh fungsi badan bekerja dengan cara yang terbaik. Mental lemah, fizikal juga turut terkesan.

Kurangkan sindrom kekurangan nutrisi
Ibu hamil memerlukan lebih nutrisi 
Badan kita memerlukan vitamin penting untuk berfungsi dengan baik. Badan akan mudah terdedah oleh serangan penyakit jika kekurangan vitamin tertentu. Sakit sebelum waktunya, sesuatu yang kita boleh pilih untuk elak..betul kan? Contohnya terlalu kekurangan vitamin boelh menyebabkan tulang yang lemah dan penyakit serius seperti osteomalacia (di klngn dewasa) dan riket (di kalangan kanak-kanak)

Meningkatkan tenaga badan
yeah kekal bertenaga setiap hari kan bagus :)
Kehidupan harian sekarang menuntut kita untuk stay fit and strong. Dari celik mata sampai la tutup mata semula di malam hari, kita guna banyak sngt tenaga. Baik lelaki mahupun perempuan apatah lagi klau bergelar ibu memerlukan extra tenaga untuk jadikan semuanya berjalan lancar. Oksigen yang cukup melalui peredaran darah yang baik adalah kunci utama sel badan menjadi segar dan bertenaga. Tentulah kita perlukan sesuatu utk extra energy kan?

Umur dah meningkat, segalanya menurun
Faham maksud saya? maknanya bila umur makin meningkat, banyak cell generation akan menajdi perlahan. kolagen kulit mula berkurangan, kepadatan tulang pun sama. Sistem badan akan semakin kurang efisen untuk penyerapan nutrisi. Jadi kita perlukan vitamin tertentu untuk membantu kembalikan fungsi normal badan.

Saya perempuan, keperluan nutrisi sy berbeza dengan lelaki

Perempuan sebenarnya lebih banyak terdedah kepada kekurangan vitamin. Sebabnya banyak faktor. Tiap bulan perempuan ni mengalami haid, dan kita banyak kehilangan kalsium waktu tu. Perempuan juga mengalami proses hamil dan menyusu.. Jadi waktu tu adalah waktu kritikal badan memerlukan nutrisi tambahan. Biasanya vitamin yang selalu kekurangan pada wanita adalah asid folik, zat besi, vitamin B6 dan calcium. Kekurangna asid folic boleh menyebabkan potensi untuk terkena cancer cervics dan anemia.

Jadi kenapa nak PILIH Vitalea?
Sebab utama, Vitalea adalah multivitamin yang diformualsikan bersama dengan iron. Vitalea mengandungi beta carotene yang sngt baik untuk mata dan juga mengandungi vit c dan e yang membantu untuk kecantikan kulit. U will get all the benefits with 1 tablet of vitalea. Vitalea juga merupakan multivitamin paling pantas larut dalam air dan mudah diserap. 

Tengok post tentang VITALEA lagi di 

Jadi anda TIDAK perlukan VITALEA jika...
  • Dah cukup semua nutrisi ambil dari makanan setiap hari
  • Kulit dah perfect cun gebus dan takde noda
  • Badan sngt bertenaga setiap hari walau tak amik apa2 supplement/mknn tambahan
  • Boleh jamin akan kekalkan kesihatan, kecantikan sampai ke tua tanpa sakit2 lutut dan lenguh2
  • Mata terang benderang
  • Waktu haid, minum susu hari2 dan banyak mkn bayam untuk sumber zat besi sbb nk ganti drh yg hilang
  • Bukan tergolong dalam kategori vegetarian
Credit: http://nurulaziyana.blogspot.com/

So ok lah kawan2..jom lah kita sihat dan cantik. Oh ye dalam Vitalea ni ada 120 biji sehari ambil sebiji je retail price RM88.75 boleh tahan 4 bulan..
ambil sekali dgn Sustained Released Vit-C (180 biji sehari 1 biji leh tahan 6 bulan retail price RM92.50) dan B Complex (120 biji sehari 1 biji boleh tahan 4 bulan retail price RM53.75) memang terbaik lah..insyaallah..boleh bantu badan sihat bertenaga..utk kesihatan sekeluarga insyaallah..

background my baby yg comei tu wat x nampak je la eh..hee
Di samping tu jangan lupa asasnya pemakanan yang seimbang..senaman pun tak kurang pentingnya tau..minum air masak 3 liter sehari..

Jom lah jadi ahli HANYA RM75 SEUMUR HIDUP..untung-untung pulangan nya berlipat kali ganda tau..bestnya..jom saya da rasa dah..Alhamdulillah :D

Jom Sihat Cantik,
~Aisyah~
Fb: Radin Siti Aisyah
017-3468802

No comments: