Monday, 14 April 2014

Tudung bawal mawar fizo omar dari Yuna Bella

Hai hai..
gossip2 jap..sekarang ni kan orang duk sibuk dgn isu tudung fareeda ni kan..perkara ni tak silap sejak dari pihak butik Fareeda telah membuat aduan berkaitan isu Paten tudung yang telah ditiru oleh peniaga lain. Isu ni jadi lagi hangat dengan kenyataan yang dikeluarkan Fizo Omar yang dilihat menjadikan keadaan semakin keruh. 

Puncanya dari permintaan yang tinggi terhadap tudung Fareeda tetapi sebahagian dari pengguna tidak mampu membeli tudung dari butik Fareeda yang dikatakan mahal. Jadi banyaklah tudung-tudung “ciplak” dihasilkan. Kini kita tidak perlu risau lagi. Buat wanita muslimah diluar sana. Anda juga boleh bergaya ala-ala tudung Fareeda dengan kos yang rendah tetapi hasil yang menarik menutup dada.

Glamour jap adik ni..nama dia Yuna Bella.Katanya adik yuna bella yg pakai tdg pink tu la yang mencetus idea dengan menggunakan tudung bawal. Tq dik.akak nk try lah nnt..hihi


Jom cuba !!

Peralatan yang diperlukan adalah:

Pin

Brooch besar yg ada jarum panjang so senang nk pin katanya




guna bawal biasa jer , pastu samakan yang depan .


pakai macam biasa .


untuk yang tengkuk pendek boleh pin kat belakang so nampak lagi kemas , tak nak letak pon boley :)


ok start gumpalkan tudung , boleh start dari tengah tudung atau jarak sejengkal macam tu 


lipat tudung secara menaik 


boleh cuba lipat siap-siap then terus pin atau pun , buat satu-satu macam dalam gambar 


ok bajet lah nak singkat atau labuh . sebab tu kena pin jang panjang , kalau x , xboleh nak pin .


selesai pin , jangan susah hati . dia memang akan messy macam ni . just adjust dan cantikkan lipatan tu .


nak senang , buat macam dalam gambar ni , satukan hujung yang bercabang .


pin kat belakang tudung yang di kemaskan tu .


siap ! kalau rasa singkat , boleh turunkan lipatan tu or jangan pin belakang tudung :) 

Hehe..ok sekian..

SELAMAT MENCUBA.


No comments: