Wednesday, 16 April 2014

SELFIE OH SELFIE


Hai hai..assalamualaikum <3 <3
cepat je masa kan..pejam celik da hari khamis rupanya. duduk kat rumah ni lagi rase macam-macam nak buat. masa berlalu dengan pantas nya tapi alhamdulillah sale tetap berjalan..eh tiba2 promote lak kan..saya jual Shaklee. kalau nak beli pm la saya 017-3468802..ewah..boleh refer SINI untuk cadangan suplemen. jom la hidup lebih sihat..:D

ha yang sebenarnya nak cerita tentang #selfie. sekarang ni macam da jadi fenomena pulak ha..mula lah keluar parody2 video yang mengejek sikap selfie ni..em ade kebaikan keburukan kot selfie ni..ye ke?? hee

SELFIE TU APA ?

Ni saya amik dari en google,
A photograph that one has taken of oneself, typically one taken with a smartphone or webcam and uploaded to a social media website: 

Dalam bahasa mudahnya ambil gambar sendiri lah..memang menjadi-jadi lah fenomena ni sampai ada keluar gajet utk bantu ambil gambar sendiri. ha dahsyat..antara alatnya:
  • cermin-ni plg mudah la.nmpk sendiri kt cermin pun leh amik gmbar kan.hihi
  • apps-sekarang ada macam2 apps yg plg epnting ada concealer,photo editor dan macam2 lagi apps so boleh edit hilangkan apa-apa yg patut.ha ade buat la tu kan.
  • ada banyak lagi yg boleh bantu..yg paling latest ni Monopod Untuk Smartphone Dan Kamera
ni lah dia rupenye..ada banyak boleh check lg kt pasaran
da tak payah nk minta tolong orang..hihi
Ha besh kan..hihi..macam2 lah sekarang ni..apepun teknologi tu sebenarnya membantu kita cuma nye kita ni yang selalu salah guna. Benda baik pun kalau salah guna jadi bahaya kan..oh berbalik pada selfie tadi..


Jangan terlalu taksub tau sampai membahayakan diri sendiri. Kalau dah setiap tempat setiap masa tak kita apa yg kita pakai tu memang bahaya. da level sakit mental dah tu..emm..cthnya dekat harimau pun kau nk selfie abislah kena makan kan (-_-)

Laman web psikologi, PsychCentral yang diuruskan pakar psikologi memberi definisi gangguan personaliti narsistik sebagai sifat grandiositi dalam fantasi pelaku atau kelakuan sebenar yang memerlukan perhatian orang lain serta tidak memiliki sifat empati.

Ada juga kebaikan selfie ni kot..meningkat keyakinan diri.? hai macam2 lah sekarang.

Apapun just for sharing..jangan sampai memudaratkan sudah ye.

macam ni bole x..abis kena edit.macam pelik ja..hihi..
ok bye..sudah2 la tu ummi ammar..hihi..kalau nak order shaklee bagitau k..:D

~Aisyah~
017-3468802
SID:l 1092808