Sunday, 12 January 2014

Set Ibu Menyusu Terbaik dari Shaklee

Alhamdulillah..syukur dan tahniah kepada ibu-ibu yang sedang menyusukan anaknya kerana saya tahu ia bukan suatu yang mudah. Saya sendiri sedang menyusukan si kecil Ammar ni tapi perasaannya memang tak sama, susah nak digambarkan.Moga kita semua dapat diberikan kekuatan,kesabaran dan peluang untuk menyusukan anak tercinta paling kurang 6 bulan. Lebih-lebih lagi untuk mommies yang bekerja memang lebih besar dugaanya, dengan teknologi yang ada misi tetap boleh diteruskan. chaiyok2 untuk mommies semua :)

Sebelum cerita panjang nk cerita pengalaman sendiri dulu sebab set ni memang super marvelous lah. Syukur ditemukan dengan set shaklee ni. Mula-mula susu saya pun tak berapa nak banyak tiap malam pun susah nk tidur sebab nak menyusukan Ammar. Mungkin faktor baby baru keluar ke dunia ni dan susu cair menyebabkan dia asyik menangis je. Selepas makan set ni, alhamdulillah ia membantu susu saya jadi banyak dan pekat. Kesannya baby jadi cepat kenyang dan sy dapat rehat. Bila dapat rehat saya dapat tenaga dan boleh melakukan kerja rumah dengan baik. Alhamdulillah.

Tapi, mommies semua kena ingat set 3M ni hanya membantu. Yang paling penting usaha, sikap, disiplin dan bagi pengguna Muslim mestilah banyakkan berdoa kepada Allah SWT supaya dapat beri yang terbaik pada anak-anak kita, insyaallah.

Ok saya share tentang set ni secara detail ye.

SET MENYUSU 3M
SET IBU MENYUSU (SET Bujet)
  1. Alfalfa Complex
  2. Energising Soy Protein (ESP)
Set minimum mampu milik untuk semua ibu. Bagi saya yang penting kita dapat tenaga dan dapat menghasilkan susu dengan baik. Alfalfa dan ESP banyak membantu insyaallah memastikan tubuh ibu sentiasa sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat dan secara tak langsung dapat menyusukan dengan baik si manja.
SET IBU MENYUSU (SET B)
  1. Vita-Lea with Iron Formula
  2. B Complex
  3. Vita-C Plus
  4. Alfalfa Complex
Set ini membantu membanyakkan susu (milk booster) dengan alfalfa dan juga terdapat rangkaian vitamin serta mineral untuk keperluan ibu yang menyusukan anak. B complek dapat membantu mengelakkan ekzema anak. Memenuhi keperluan nutrisi harian dan susu ibu selain embantu meningkatkan kesihatan dan mungkin dalam masalah keputihan. Sesuai untuk ibu yang tidak mempunyai masalah dalam penyusuan mereka.

SET IBU MENYUSU (SET E)
  1. Vita-Lea with Iron Formula
  2. B Complex
  3. Vita-C Plus
  4. Alfalfa Complex
  5. Ostematrix
Sesuai untuk ibu-ibu yang dilanda masalah PMS dan susu merundum apabila PMS (haid). Ostematrix dapat memenuhi keperluan harian 1000mg kalsium untuk ibu menyusu. 

SET IBU MENYUSU (SET 3M) ~highly recommended~~
  1. Vita-Lea with Iron Formula
  2. B Complex
  3. Vita-C Plus
  4. Alfalfa Complex
  5. Energising Soy Protein
  6. Ostematrix
Set ini berbeza kerana ia mempunyai kandungan nutrisi yang mencukupi untuk menampung dan membantu ibu semua yang mempunyai masalah dalam penyusuan, tidak mempunyai susu badan yang mencukupi seperti susu cair dan susu merundum apabila PMS. 
Bagi ibu yang ingin mengumpul stok yang banyak disamping kecergasan serta tenaga dapat diperolehi dengan set lengkap ibu menyusu ini. Memang terbaik dari ladang insyaallah ;)

Vitalea with Iron Formula
  • Vitalea mempunyai khasiat  secara keseluruham
  • membantu membekal tenaga dan metabolisme kepada ibu.
B Complex
  • Baik untuk saraf, peredaran darah dan mengatasi tekanan
Vita-C Plus
  • Antioksidan, menguatkan sistem imun
  • Luka,parut dan stretch mark dapat dikurangkan
Alfalfa Complex
  • Milk booster dan susu ibu lebih pekat
  • Membantu memulihkan ekzema bayi
  • Merapatkan lagi keintiman
  • Menyelesaikan masalah keputihan
  • Detox (nyahtoksin) tubuh badan
  • Lawas proses pembuangan
Energising Soy Protein
  • Milk booster
  • Membekalkan protein yang lengkap
  • Memberi tenaga dan rasa kenyang berpanjangan
  • pembinaan sel, mencantikkan kulit
Ostematrix
  • Menguatkan struktur tulang dan gigi ibu
  • Elak kekejangan dan kebas
  • Meningkatkan pengeluaran susu ibu
  • Mencegah osteporosis apabila tua nanti
  • Mengekalkan kecergasan dan meningkatkan tenaga walaupun kurang tidur


No comments: